SERAMİK | KARO

Fayanslarınızı konusunda uzman ustalar ile tadilat, tamiri yapıyoruz ve döşüyoruz. Metre karesi ne olursa olsun fayans kırma, fayans döşeme, fayansların yapıştılması, derz dolgu, kenar bağlantı işlerinizi kaliteli olarak yapıyoruz. bunun yanında zemin ve duvarlarda seramik ve karo döşeme işlerinizi, fayans kaplama işlerini uygun fiyat, kalite ve hızlı teslimat güvencesi ile yapıyoruz.

 

Fayans İşlerinde kullandığımız bazı fayans markaları:

Çanakkale Seramik
Vitra-artema seramik
Ege seramik
Toprak seramik
Bien Seramik
Kütahya seramik
Yurtbay seramik
Hitit Seramik
Uşak Seramik
İntema
ROCA Kale

Çeşitli renk model ve desende fayanslar ile mekanlarınıza konfor, ergonomi, estetik ve kullanım kolaylığı katıyoruz.

Her türlü fayans döşeme, semaik döşeme ve koro işçilikleri için bizi arayabilirsiniz.

 

döşeme işleminin bitmiş hali döşeme işlemi serimi döşerken
işin bitmiş hali döşeme işini yaparken seramik

 

FAYANS Hakkında
Fayans kelimesi aslında Fransızca olup, İtalyan Faenza şehrinden gelmekte ve içinde gözenekli kırıklar bulunan, cilası kapatıcı beyaz veya renkli olan ve cila içinde kalay bulunan fayans ve seramik seramik fayans fayans modelleri farklı cila altı renkleri olan, birden fazla defada pişirilen seramiğe denir.Fayans çeşitlerini yapı market sitemizde bualabilirsiniz. Benzer şekilde fayanslar genellikle daha düzgün bir yüzeye sahip olduklarından iç dekorasyonda, örneğin mutfak ve banyo duvarlarında, tercih edilirler. Seramik ise çok daha geniş bir yelpazeye ve bununla birlikte çok çeşitliliğe sahiptir. Genellikle fayanslarda olduğu gibi karo şeklinde olmayabilirler. Kullanılan malzemeye ve üretimdeki teknik ayrıntılara göre değişmekle birlikte fayanslara nazaran seramikler biraz daha kaba bir yüzeye, görünüme sahiptirler, fakat renkleri daha sıcaktır. Seramikler bu ve benzer sebeplerden dolayı daha ziyade iç mekanların zemin kaplamalarında ve dış mekanlarda yine zemin kaplaması olarak ve başka farklı amaçlarla kullanılırlar. Yani genellikle fayanslar duvarlarda, seramikler zeminlerde kullanılır diyebiliriz. Yine de tekrar etmek gerekir ki bu bir genellemedir ve her bir ürünün, ister fayans olsun, ister seramik olsun, kendi özelliği sebebiyle, örneğin marka, hangi amaç için üretildiği vs. farklı alanların kaplama veya dekorasyon işlerinde kullanılabilirler.

Fayansın Bileşimi
Kil, kaolin, kuvars, feldispat ve kalker benzeri seramik maddelerin çeşitli oranlarda karışımından oluşur. kil,kaolin,kuvars ve feldispat seramik değildir bu yüzden 'benzeri seramik maddeler' tabiri doğru değildir

Fayans Tarihi
İlk fayans doğu ülkelerinde 8'nci yüzyıldan itibaren bilinmektedir. Bu sır Araplar aracılığıyla Sicilya'ya ve İspanya'ya geçti. Daha sonra bu bölgelerden İtalya ve Fransa doğru ilerleme gösterdi.

 

Fayansın Yapılışı
Kil, kaolin, kuvars, feldispatve kalker benzeri seramik maddeler belirli oranlarda karıştırıkarak özel kalıplarda sıkıştırılır. Sıkıştırılara biçimlendirme işlemi sonrasında 900°C'nin üzerinde bir sıcaklıkta pişirilir. Bu şekilde bir yüzü sırlı diğer yüzü gözenekli bir yapı elde edilir. Fayans önce sırsız sonra sırlı olmak üzere iki defa fırınlanır.

Karo Fayans
Banyo mutfak gibi ıslak zeminlerde duvar ve tezgahları kaplama gereci olarak kullanılır.

 

Fayans Standartları
Kare ve dikdörtegen çeşitleri vardır. TS 202'ye göre 150*150*5,5 mm yada150*50*5,5 mmdir

Fayans Çeşitleri
Döşeme yerlerine göre sınıflandırılırlar.
Ortaya döşenen
Kenara döşenen(terminezon)
köşeye döşenen(çift terminezon)

Fayans Döşeme
Su dolu kaba yapıştırıcı harcı karıştırılıp iyice dinlendirildikten sonra tarak spatula yardımı ile duvara sürülür.
Seramikleri alt kısımdan başlayarak istenilen ölçüde derz artısı kullanılarak duvara yerleştirilmeye başlanır.
Priz ve anahtar boşluklarına denk gelen seramiklerin kenarları dikkatlice kerpeten ile kırılır.
24 saat kuruma işlemi beklendikten sonra derz artıkları ve kalan harç artıkları spatula ve ıslak bir bez ile temizlenir.
Karoların duvarda kuruma işlemi tamamlandıktan sonra derz dolgu harcı bir kaba dökülerek üzerine yavaş bir şekilde su ilave edilerek hazırlanır.
Dolgu harcı seramik aralarında kalan boşluklara tarak veya spatula ile iyice bastırılarak yedirilir.
Fazla harç ıslak sünger ile yüzeyden silindikten sonra kurumaya bırakılır.

 

Fayans Ustası, Mantolama, İzolasyon, Ses Yalıtımı, Su Yalıtımı, Dış cephe giydirme tüm Çatı izolasyonu, Çatı Yalıtımı, su tesisatı Tadilat ve Dekorasyon İşlerinizde Ücretsiz Keşif ve fiyatlandırma hizmeti sunmaktadır.